Saturday, January 1, 2011

Tutorial : How to make a header

okay kawan i memang tengah desperate sangat nak buad blog . sebab apa ? esok kene buad show dia punya blog dekat i Haha :D so second tutor nih untuk Zharfan soleh yawww ! yg first td pun mmg untuk dia pun . mgade gila kan ? Haha


foa , mesti ada photoscape atau photoshop , okay ? dh download ? okay bagus :}


 

p/s : I'M USING PHOTOSHOP Aku nih sengkek sikit Hohooo :D
click editor
then dekat bawah sebelah kanan ada tulis save
and bawah save tuh ada gambar paper and printer
so click gambar paper tuh and choose new photo
untuk header i ,
i'm using width 860 and height 280 :]
then with using your skills ,
design lh header tuh okay ?

Thank you for reading this tutor :D

7 comments:

  1. yes yes . aku pun baru tahu photoscape buleh . sebab tuh dh buad sendri sekarang . cuba kalau photoscape dia tak buleh transparent .

    ReplyDelete
  2. fatna. boleh je transparent photoscape tuh. kw simpan dlm format png lee. XD

    ReplyDelete
  3. oooh yea aku kan blur sikit bab2 nih Haha

    ReplyDelete